SİYASET
Giriş Tarihi : 25-04-2019 02:02

CHP ilçe başkanından belediye başkanına

CHP ilçe başkanından belediye başkanına

CHP Dilovası ilçe başkanı Kerem Aydemir, Dilovası belediye başkanı Hamza Şayir için, “O belediye başkanlığı koltuğu Hamza Şayir’e büyük geldi, taşıyamadı, taşıyamaz da” ifadesini kullandı.

Başkan Şayir’in, belediye meclis toplantısındaki tutumunu eleştiren ve toplantıyı bırakıp gittiğini ileri süren Aydemir, “Daha 24’ncü gününde böyle bir şey yapıyorsa Hamza Bey, beş yılını zor doldurur diye düşünüyorum” dedi.

Dilovası Belediyesi’nin Nisan ayının başında yapılan ilk meclis toplantısı, faaliyet raporunun görüşülmesi için ertelenmişti. Ancak usul hatası yapıldığı anlaşılan ve Nisan ayında geçmesi gereken faaliyet raporu için dün belediye meclisi olağanüstü toplandı.

15 üyesinin bulunduğu Dilovası belediye meclisinde muhalefet ile iktidar meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

Muhalefet, bütçe rakamlarının birbirini tutmadığını iddia ederken, bu konuda tartışma ve sataşmalar yaşandı.

O esnada yapılan oylamada Ak Partili üyeler evet oyu verirken, muhalefet meclis üyeleri şerh koydular. Başkan Hamza Şayir de ‘Toplantıyı kapatıyorum’ diyerek çıktı.

Muhalefet partilerinin temsilcileri ve meclis üyeleri de Başkan Şayir’in bu tutumunun yanlış olduğunu ileri sürdüler.

 

AYDEMİR : “KADRO DEĞİŞİKLİKLERİNİ SORACAKTIK”

 

CHP Dilovası ilçe başkanı Kerem Aydemir, Başkan Şayir’in toplantıyı terk ettiğini ileri sürerek, “Belediyedeki birim müdürleri ve çalışanların yer değişikliklerini de soracaktık, soramadık. Bunlar yanlış şeyler” dedi.

Aydemir, Başkan Hamza Şayir’in ‘görevlendirme’ yazısı ile bazı birim müdürlerini Fen işlerinde beden işçisi olarak görevlendirdiğini söyledi.

 

AdminAdmin