SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 21:34

CHP adayı Yakup Törk iddialı

CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Dilovası’nın hizmet olarak Kocaeli’ndeki en geride kalan ilçesi olduğunu belirterek, “Dilovası için artık değişim zamanı, biz bu değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

CHP adayı Yakup Törk iddialı

Dilovası’nın Tavşancıl Mahallesi’ndeki Kahve Konağı’nda basın toplantısı düzenleyen Yakup Törk, 10 Mart Pazar günü düzenleyeceği toplantıda Dilovası için yapmayı planladığı projeleri açıklayacağını söyledi.

54 bin nüfusa sahip Dilovası’nın kenara itilmiş ve kaderine terk edilmiş bir halde olduğunu kaydeden Yakup Törk, “12 ilçe anlamında en az yatırım almış. Gençleri ve kadınları umutsuz bir ilçe haline getirilmiş. Bunu Tavşancıl ile görebiliriz. Neredeyse açık bir tesis yok. O kadar çok sorun var ki, biz de bu sorunları çözmek istiyoruz. Sanayiyle iç içe yaşayan bir Dilovası var. 6 OSB, 10 limana sahip olmasına rağmen maalesef Kocaeli’nin en az gelirine en az gelişmiş bir ilçe. Yarattığı değerden adeta mahrum bırakılmış. Bu kentin daha zengin, daha fazla sosyal alanlara sahip olmalı. Dilovalının geliri artacağına tam tersi olmuş. Biz bunu değiştireceğiz. 31 Mart’ta Dilovası halkının kazandığı bir anlayışla yöneteceğiz. Özellikle genç ve kadın seçmende ciddi bir değişim talebi olduğunu görüyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı Dilovası’nda değişimin başlayacağını umut ediyoruz” dedi.

 

EĞİTİM, KÜLTÜR VE SPOR KENTİ

 

Dilovası için öncelikli projelerinin eğitim, kültür ve spora yönelik olduğunun altını çizen Yakup Törk, “Dilovası değişiyor ve kabuğunu kırıyor. Dilovası’nda eğitim, spor odaklı hizmetlerle başlayacağız. Kadın ve gençlerin sosyal hayatına dönük projelerle başlayacağız. Öte yandan sanayiyi kent ile barıştıracağız. Kamu kaynaklarından tüm halk yararlanacak, insanlarımızın yüzü gülecek” dedi.

Yakup Törk’ün basın toplantısına CHP Dilovası ilçe başkanı Servet Turan, ilçe yöneticileri ve meclis üyesi adayları da katıldı.

AdminAdmin