SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 14-06-2022 08:36

Çayırova'ya 25 bin kitaplık kütüphane

Çayırova'ya 25 bin kitaplık kütüphane

Çayırova Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tamamladığı 25 bin kitaplı, modern tasarımlı ve 7’den 70’e herkese hitap edecek Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve  törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,” Şehrimizi imar ederken, geleceğimizi ihmal etmiyoruz. Biz biliyoruz ki en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Biz; ilk emri ‘ Oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. Göreve geldiğimizde şehrimizi kültür, sanat ve spor şehri yapacak planlarımızı yaptık, bir bir gerçekleştiriyoruz. Bugün Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahvemizi hizmete açıyoruz. Akse Mahallemizde çalışmaları devam eden kitap kahvemiz de çok kısa bir süre sonra hizmete girecek. İki katta 2000 m2 alanda hizmet verecek Kitap Kahve, Kültür Merkezinin içinde kültürel aktivitelerin yapılabileceği yeni bir merkez olacak. Tasarımı, konforu ve konsepti ile bir kütüphaneden daha fazlası olan Kitap Kahvemiz her yaş grubuna hitap edecek” diye konuştu.

Yeni nesil kütüphanemizde Edebiyat, Tarih, Coğrafya, felsefe- Psikoloji, yabancı dil, araştırma, kaynak, roman türünde yaklaşık 25.000 kitap bulunuyor. Başkan Çiftçi şöyle devam etti:

“Kütüphanemizde; herkesin ferah ve huzurlu bir ortamda keyifle kitap okuyabileceği, öğrencilerimizin ders çalışabileceği, lisans ve lisansüstü üniversite öğrencilerimizin araştırma yapabileceği geniş salonlar yer alıyor. Vatandaşların zamanlarını değerlendirebileceği kurs ve atölyelerin de yer aldığı kitap kahvede, sanatsal çalışmalar ve kültürümüzü yansıtan görsellerin de sergileneceği sergi alanımız mevcut. Söyleşi ve imza günlerinin düzenlenebileceği 100 kişilik konferans salonumuz bulunuyor. 0-14 yaş gurubundaki çocuklarımıza kitabı sevdirecek ve ergonomik mobilyalardan tasarlanan çocuk bölümünde; çocuklar ve aileler için etkinlik alanı, masal salonu, okul öncesi yaş grubundaki çocuklar için özel olarak tasarlanmış ve özel seçilmiş kitapların bulunduğu çocuk kütüphanemizin yanında,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz için kitap okuma, zekâ ve akıl oyunu salonu bulunuyor.”

AdminAdmin