KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 29-04-2019 08:39

Bir yıl para biriktirdi bavulunu kitap ile doldurdu

Bir yıl para biriktirdi bavulunu kitap ile doldurdu

İlk gününden 7’den 70’e binlerce ziyaretçinin akın ettiği 11. Kocaeli Kitap Fuarı 490 yayınevindeki ve birçok sahafı kitapseverlerle buluşturuyor. Fuarın ilk gününde elinde bavulu ve sahafları dikkatli gözlerle inceleyen Gebze Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Nur Balıkçı renkli ve bir o kadar da anlamlı görüntüler oluşturdu. Bir senedir kumbarasında para biriktiren 17 yaşındaki Sude, istediği tüm kitapları 11. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki sahaflardan temin etti. Sevdiği kitapları yanında getirdiği bavuluna yerleştiren Sude, kitap fuarında gezmedik yayın evi ve sahaf bırakmadı. 

10. KİTAP FUARINDAN BU GÜNE PARA BİRİKTİRİYORUM”

Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Kocaeli Gebze Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Sude Nur Balıkçı “10. kitap fuarından bu yana bir yıldır her gün para biriktiriyorum. Sağ olsunlar ailemde bana çok destek oluyor. Ailemin ilgisi çok önemli bu konuda. Bu ilgi isteği arttırıyor. Her gün kumbarama bir lira, iki lira para atıyordum. Harçlıklarımı biriktirdim, abur cubur almak istediğim de bunu da almasam olur deyip paramı biriktirdim” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIN SADECE KİTAP ALMASI ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Sahafları yeni keşfettiğini ifade eden Sude Nur “Burada o kadar güzel imkânlar var ki. Her kitap 10-5 TL burada. Bundan sonra önceliğim sahaflara gelmek olacak. Buradaki kitapların hem konusu hem de buradaki ortamda sadece insanların kitap alıyor olması, çok özel” dedi.

“HİÇ BİR HAFTAYI İKİ KİTAP OKUMADAN GEÇİRMEM”

Sude Nur “Kitap fuarına Gebze’den ilçesinden geldim. Kitap okumayı çok seviyorum, her ne kadar sınava hazırlanıyor olsam da kitap okumanın yeri bende çok ayrıdır. Hiçbir haftayı iki kitap okumadan geçirmem. Kocaeli Kitap Fuarı bunun için çok büyük bir avantaj sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ ORTAM HER ZAMAN YAKALANAMIYOR”

Kitap fuarına üst üste 5. kez geldiğini belirten Sude Nur, “Her kitap fuarını dolu dolu geçirmeye çalışıyorum. Yazarları ve imza günlerini takip etmeye çalışıyorum. Söyleşilere katılıyorum. Hiçbir şeyi kaçırmamaya çalışıyorum çünkü buradaki ortam her zaman yakalanamıyor. Son zamanlarda edebi kitaplara da yönelmeye başladım. Edebi kitaplarda çok yoğun içerikler ve duygular geçiyor. Hiç bir yazar Türk yazarlar kadar insanın içine dokunamıyor” dedi.

 

 

AdminAdmin