GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-06-2024 16:46

Bir tepki de Sevgül Tüze'den

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşanan ve kız öğrencilerin kıyafetleri gerekçe gösterilerek mezuniyet törenine alınmamasıyla ilgili CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Sevgül Tüze de basın açıklaması yaptı.

Bir tepki de Sevgül Tüze'den

Tüze açıklamasında şöyle dedi:”

Her geçen gün Cumhuriyetin değerlerine, Kadın haklarına ve eğitim müfredatına yapılan değişikliklerle adım adım sistemi değiştirme çabalarını esefle Gebze CHP Kadın Kolları olarak kınıyoruz.

30 yıl önce türban ile okullara giremiyoruz mağduruz diye bağıran zihniyet aynı mağduriyeti şimdi kendileri daha kötüsünü yaratıyorlar.

Unutmamalıdır ki Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yüz yıl önce kadınlar ile beraber Emperyalist zihniyete karşı dimdik durduğu gibi kişisel hak ve hürriyetlere yapılan ayrımcı zihniyetin de karşısında Cumhuriyet kadınları olarak dimdik duracağız.

AdminAdmin