SAĞLIK
Giriş Tarihi : 26-09-2019 11:15

Bir Sosyal Etki Merkezi’de Darıca’ya açılıyor

Bir Sosyal Etki Merkezi’de Darıca’ya açılıyor

Gebze Ticaret Odası’nın geçtiğimiz günlerde Dilovası’nda faaliyete geçirdiği Sosyal Etki Merkezi’ne büyük talep var. Sosyal Etki Merkezi Dilovası’ndan sonra Darıca’da açılacak.

Gebze Ticaret Odası (GTO)’nun girişimleri ve bazı firmaların iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal Etki Merkezi’ne diğer ilçelerden talep var. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Oda Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, toplumsal tasarruf bilincinin oluşturulmasını amaçlandığı,  kaynakların yerinde kullanımı bilincinin yaygınlaştırılması ile gıda israfı ve kaybının önlenmesi hedefinden hareketle yola çıkılarak hayata geçirilen proje ile Sosyal Etki Merkezinde; ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kendilerinin ihtiyaç duyduğu ürünleri yine kendi seçimleriyle almalarını sağlayacak bir hizmet sunulduğuna dikkat çekerek çok ses getiren projenin diğer ilçelerde de kurulması yönünde talepler geldiğini söyledi.

Sosyal Etki Merkezi’ nde hem gıda israfının azaltılmasına destek verecek, hem de ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerine verilen kart ile her ay alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamasını sağlandığını söyleyen Başkan Nail Çiler Darıca’dan gelen talep üzerine ilçede Sosyal Etki Merkezi kurulması yönünde çalışmalara başladıklarını da ifade etti. 

AdminAdmin