GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-07-2019 02:41

Basın için iş birliği yapacaklar

Basın için iş birliği yapacaklar

Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altında ilk genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Gebze Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti. Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak da toplantıda hazır bulundu.

Gebze Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ahmet Oğuz, yönetim kurulu üyeleri Mesut Işık, Enes Malkoç, Olcay Karabağ, Barış Ateş, Yavuz Ercan, Barış Dursun’dan oluşan heyete, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticisi Levent Altun da eşlik etti.

 

OĞUZ : “SORUNLARIMIZ VE SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

 

Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a bölgemizdeki basının sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Gebze bölgesinin basın yönünden güçlü ve geniş bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Oğuz, “Basın camiasının sorunları ve sorumlulukları var. Biz de Cemiyet olarak aynı çatı altında bir araya geldiğimiz meslektaşlarımızla sorunlarımızı çözmek, sorumluluklarımızı da yerine getirmek hedefindeyiz” dedi. Yönetim kurulu üyeleri de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gebze bölgesi basınının zaman zaman iletişim sorunu yaşadıklarını dile getirerek, ortak çalışma ve işbirliği ile bu sorunun çözülebileceğini vurguladılar.

 

BÜYÜKAKIN : “ORTAK ÇALIŞMA YAPALIM”

 

Gebzeli gazetecilerin görüşlerini dikkatle dinleyerek not alan Büyükakın, Kocaeli’de çok fazla gazete ve internet sitesi olduğunu ifade ederken, özellikle internet medyasının sorununu aktardı. Cemiyet yöneticilerine, bir çalışma yapması önerisinde bulunan Büyükakın, bu çalışma sonucunda Büyükşehir Belediyesi ile bu bölgedeki basını kapsayan bir protokol oluşturulabileceğini söyledi.

 

ALTUN : “İNTERNET MEDYA YASASI TBMM’DE”

 

Başkan Büyükakın’ın internet medyası ile ilgili görüşlerinin ardından söz alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticisi Levent Altun, internet medya yasasının TBMM’de yasalaşmayı beklediğini söyledi. Altun, bu konuyla ilgili geçtiğimiz dönemde TBMM’de tüm siyasi parti genel başkanları ve meclisteki milletvekilleriyle görüşmeler yapıldığını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin