SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 03-12-2019 10:39

Başaran, Türkiye'de gündem oldu

Başaran, Türkiye'de gündem oldu

Gebzeli Ömer Faruk Başaran başkanlığındaki Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin beşinci kongresi Kemal Kılıçdaroğlu, SP Lideri Temel Karamollaoğlu ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bir araya getirdi.

Bu önemli buluşma, ülkemizde adeta gündem oldu. Türkiye’de ulusal yayın yapan 30’a yakın gazete ve 10’a yakın ulusal televizyon kanalı bu buluşmayı haber yaparak önemli bir gündem oluşturdular.

Yeni bir siyasi oluşum içindeki Ömer Faruk Başaran’ın bu dev organizasyonu, siyasi liderlerin de ilgisini çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Topkapı’da Mercure Otel’de gerçekleşen ASİAD’ın beşinci olağan kongresinde bir araya geldi. Bu buluşma üç lider açısından bir ilk oldu.
Kongreye ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclis Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmaz, AKP İstanbul İl eski Başkanı Selim Temurci’nin de aralarında bulunduğu konuklar ağırlandı. Kongrede seçime Ömer Faruk Başaran başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Başkan Başaran konuklarını eşi, ASİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Evrim Kırmızıtaş Başaran ile ağırladı. 


TÜRKİYE PATRONLAR PLATFORMU


Toplantının açılış konuşmasını yapan ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran derneğin çalışma ve faaliyetlerine değindi. ASİAD’ın yeni çalışması, Türkiye Patronlar Platformu’na da öncülük ettiğini kaydeden Başaran, MAİAD ve MARİMDER’in de dahil olduğu platformu 2023 yılına kadar 20 bin üyeye ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. 
Başaran, “,“Organize sanayi bölgesi kurmak gibi amacımız var. Değişim ve gelişim ilkemiz var. Takım çalışması ruhuyla çalışıyoruz. Avrasya çapında AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Avrasya’nın teknolojide lider markalar sunması için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Bağımsız ve tarafsız bir dernek olarak iş dünyası için doğruları dile getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini kaydeden Başaran, ekonomik büyümü için acil eylem planının sil baştan hazırlanması gerektiğini söyledi. 
 

AVRASYASIZ OLMAZ 


Avrupa Birliği’ne karşı olmadıklarını ama Avrasya’sız gelişmenin olamayacağını belirten Başaran konuşmasında Hükümet’in kamudaki israfını eleştirdi. İşsizliğin yüzde 15 arttığına dikkat çekip sanayi ve üretim yerine betona yatırım yapıldığını, Yap İşlet Devret modelinin de yanlış uygulandığını dile getirdi. Başaran sözlerini, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyacı olan, büyük Türkiye ittifakıdır” diyerek tamamladı.
 

LİDERLERDEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİLER 
 

Kongrede konuk liderlerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yeni parti kurma hazırlığındaki Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yaptıkları konuşmalarda hükümeti eleştirdiler.

 

ASİAD YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?


ASİAD’ın beşinci olağan genel kurulunda divan Muzaffer Oflas başkanlığında başkan yardımcısı Tuncay Saltaş ve katip üye Erhan Atmaca’dan oluştu. Kongrede seçime Ömer Faruk Başaran’ın başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Yönetim ve denetim kurulları ile yüksek istişare konseyi şu isimlerden oluştu:
 

YÖNETİM KURULU ASİL

Ömer Faruk Başaran (Başkan), Ahmet Gömeç, Arif Gülen, İbrahim Ergin, Ahmet Tokaç, Süleyman Uluocak, Nevzat Yavuz Yazman, Nihat Alparslan, Aslan Tan, Aydın Tekiner, S.Berslan Gül, Cengiz Şafak, Levent Çelik, Sercan Dillice, Özat Özsoy, Murat Nizipoğlu, Erhan Kosova, Hayri Tahirbeyoğlu, Tuncay Doğan, Yakup Birinci, Erdoğan Türkmen, Levent Efe, Burak Müftüoğlu
 

YÖNETİM KURULU YEDEK

Orhan Yener, Nasrettin Bavaş, Mehmet Aydemir, Ümit Rahmi Bayrak, Mehmet Taha İlemler, Oğuzhan Dilmaç, Muhammet Bahadır
 

DENETİM KURULU ASİL
Yunus Ergüz, Yakup Polat, Kenan Postallı
 

DENETİM KURULU YEDEK
 

Zeki Gedikoğlu, Naim Gülhan, Mustafa Karabey
 

YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ ASİL
Ahmet Faik Bitlis, Suat Kıroğlu, Aydoğan Cevahir, Can Uğur, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Güher Türker, Sadık Baki Özbek, Yusuf Ziya Demirci, Tuncay Sergen, Yüksel Güven, Tolga Karakaş
 

YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ YEDEK
Abdülkadir Akpınar, Rahmi Çakır, Ertuğrul Aktaş, Arzu Kalaylı, Kaan Eken

AdminAdmin