SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 20-08-2022 13:25

Balçık'taki elektrik kesintileri TBMM gündeminde

Balçık'taki elektrik kesintileri TBMM gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan geçtiğimiz hafta sonu partililer ile birlikte Gebze’de bir dizi ziyarette bulunmuş, köylere de gitmişti. Balçık Köyü’ne de giden Türkkan, köylüler ile bir araya geldi, sıkıntıdaki esnafın dertlerini dinledi. Türkkan, partisinin çözüm önerilerini anlattı. Balçıklılar Türkkan’a sıkıntılarını anlatırken sık yaşanan elektrik kesintilerinden de dert yandı. Hatta İYİ Partili Türkkan’ın ziyareti sırasında da Balçık’ta elektrikler kesikti. Kocaeli genelinde yaşanan elektrik sıkıntısını daha önce birçok kez TBMM gündemine taşıyan Türkkan, Balçık’ta bizzat şahit olduğu problemi de vakit kaybetmeden gündeme getirdi. Türkkan konunun muhatabı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde;

“Kocaeli İli Gebze İlçesi Balçık Mahallesi gerek sanayi tesisleri, gerekse depolama alanları sebebiyle kesintisiz enerjiye ihtiyaç duymaktadır.” diyen Türkkan,  “Ancak mahallede yaşanan ve sık sık gün içerisinde meydana gelen kesintiler gerek işletme sahiplerini, gerekse vatandaşlarımızı zor durumda bırakmakta, mahalledeki günlük yaşamı etkilemektedir.” diye yazdı. Türkkan, yaşanan arızalar sebebiyle elektrikli cihazlarda arızalar meydana geldiğini de ifade etti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği sorular şu şekilde:

  1.  Balçık Mahallesi’nde sık sık yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili herhangi bir çözüm ve yatırım düşünülmekte midir?

 

  1. Yaşanan kesintilerin gerekçesi nedir? Kesintilerle ilgili neden elektrik dağıtım şirketi SEDAŞ tarafından hiçbir hizmet yerine getirilmemektedir?

 

  1. Yaşanan sorunlara rağmen Balçık Mahallesi neden SEDAŞ'ın yatırım programına alınmamıştır?

 

  1. Kocaeli genelinde yaşanan ve Balçık Mahallesi’nde de süregelen kesintiler sebebiyle onca şikayete ve konu 14 kez TBMM gündemine getirilmesine rağmen Bakanlığınız tarafından ilgili elektrik dağıtım şirketine yönelik neden herhangi bir yaptırım ve tavsiye uygulanmamaktadır?
AdminAdmin