SİYASET
Giriş Tarihi : 06-04-2023 10:55

Ayşe Sönmez Yılmaz'dan Yasin Özlü'ye yanıt

İYİ Parti Başiskele İlçe Başkanı Ayşe Sönmez Rüzgar, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'nün meclis toplantısında meclis üyesi Emine Özkar'a yaptığının saygısızlık olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Ayşe Sönmez Yılmaz'dan Yasin Özlü'ye yanıt

Göreve geldiği günden itibaren hemen her meclis toplantısında Başiskele Belediye Başkanı sayın Özlü'nün egosuna yenildiğini söyleyen Ayşe Sönmez Rüzgar, "Dün gerçekleşen toplantıda da kendince kadınların durması gerektiği yeri ittifak meclis üyemiz sayın Emine Özkar’a görevli personeline talimat verir gibi talimat verecek seviyede bildirmeye kalkmıştır.

Bunun üzerine kadını yine bir başka kadın Saadet Partisi Meclis üyesi sayın Nuray Savcı Güçlü desteklemiş ve birlikte salonu terk ederek tepkilerini gösterdi.

Sayın Özlü AKP zihniyetinde kadının yerini nasıl gördüklerini bir kere daha gözler önüne sermiştir.

“Bir hanımefendiye yakışır şekilde lütfen orada öyle durun” diyerek kendi zihninde kadınların durması gerektiği yeri dışa vurmuştur" dedi.

Sönmez Rüzgar sözlerine şöyle devam etti ; "Ancak şunu bilmelidir ki, biz kadınlar onun ve onun zihniyetindeki kişilere haddini bildirecek özgüven ve birikime sahibiz. Bizler emir almak için değil bu topraklarda ezilen, haksızlığa, tacize uğrayan, dövülen ve hatta öldürülen kadınların haklarını korumak için seçiliyoruz. Nerede duracağımızı, nereye oturacağımızı ne zaman kalkacağımızı da çok iyi biliriz Sayın Özlü. Son söz; sona yaklaşan görevinizde giderayak sizi saygı ve seviyeli davranışlar içinde bulunmaya davet ediyorum"dedi.

AdminAdmin