EKONOMİ
Giriş Tarihi : 29-11-2014 09:13

Avrupa devi STEEP Dilovası’nda açıldı

Avrupa devi STEEP Dilovası’nda açıldı

Dilovası Mermerciler Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı tamamlanan ve üretime başlayan ülkenin teknolojisi yüksek fabrikalarından biri olan STEEP TR plastik fabrikası düzenlenen tören ile açıldı.

Açılışta, Fabrikanın Türkiye direktörü Kubilay Şimşek, Genel Müdür Eric Deşambre, Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası başkanı Hüseyin Zeytinoğlu ve Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar Türkiye’ye böylesi bir teknoloji yüksek, çevre sorunu olmayan büyük bir yatırımın yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

STEEP HAKKINDA

Fabrika Türkiye Direktörü Kubilay Şimşek törende yaptığı konuşmada, ‘Steep Plastik Fabrikasının Merkezi Fransa’da.  1969 yılında Paul Zarifian tarafından kurulan Steep Plastik, otomotiv sektörüne OEM olarak hizmet vermektedir. Sürekli gelişerek büyüyen Steep, 2005 yılında Slovakya’da fabrika kurdu. Üçüncü fabrikamız ise Türkiye’de kuruldu. Bu yatırım kararları müşterilerimizin istekleri doğrultusunda gerçekleşti. Türkiye’de şu andaki müşterilerimiz Renault, Nissan, Dacia firmalarıdır. Otomotivin plastik ve görsel aksamlarından olan motor kapağını ve otomotiv sektörünün önemli plastik aksamlarını üretiyoruz. İleri teknoloji gerektiren tek fabrikayız zaten farkımızda bu.

TEKNOLOJİ SAYESİNDE HATA ORANIMIZ SIFIR

Türkiye dışında Fransa,  Rusya, İspanya, Almanya, Romanya ve İngiltere olmak üzere 8 ülkeye parça gönderiyoruz. Steep’in ürünlerinde hata oranı sıfıra yakındır, hata sayısı 1 milyonda 4 tür. Bu otomotiv sektöründe çok önemlidir. Steep fabrikası mükemmel teknolojisi ile sıfır hata ile çalışmaktadır. Makinelerimiz 3 vardiya sadece pazar günleri harici 7/24 çalışmaktadır.’’ Dedi.

Steep fabrikası  10.000 metrekare alanda ve 3500 metre kapalı alanda hizmet verecek. İkinci etap 4000 metre kare alan içinde proje çalışmaları devam ediyor. Fabrikanın açılışı için düzenlenen törenine fabrikanın sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Paul Zarifian, Genel Müdür Eric Delaşambre, Fransız Ticaret Ateşesi Jean Luc Viette,  Türkiye  Fransa Ticaret Odası başkan ve yöneticileri,  Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Darıca Kaymakamı Ömer Kahraman, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat, Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası başkanı Hüseyin Zeytinoğlu,  Ford ve Pejo fabrikaları genel Müdür yardımcısı ve Satın alma Müdürleri, Dilovası  Jandarma komutanı, çok sayıda oda başkanı  ile işadamları ile basın mensupları katıldı.

NELER ÜRETİYOR

 

20 milyon TL’lik yatırımla kurulan ve Fabrikada Kumanda Kolları, Bagaj Kolu, Koltuk Yükseltme Kolu, İç Giydirme, Bozuk Para Gözü, Koltuk Dış Karteri, Elektrik Aksamı, Motor Kapağı Altı, Motor İç Kontrol Ünitesi, Akü Desteği, Sıvı Yönetimi, Yağ Çubuğu, Bagaj Kontrol Ünitesi Kapağı, Dış Kapaklar, Akıllı Kontrol Ünitesi Kapağı, Enjeksiyon Rampası, Motor Ekranı, Alt Kapak, Dikey Kenar Bant, Kapı Kenar Kapağı, Elektriksel Yapı gibi otomotiv yan sanayi ürünleri üretiliyor.

AdminAdmin