EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-12-2013 11:37

Avrasya Gebze’de buluşuyor

Avrasya Gebze’de buluşuyor

 

30 ülkeden 300’ü aşkın sanayici ve işadamını Gebze’de buluşturan Avrasya İşadamları Forumu’nda katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Avrasya İşadamları Forumu, inanıyorum ki, Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere yeni bir perspektif kazandıracaktır” dedi

 

30 ÜLKEDEN 300 SANAYİCİ

 

Avrasya İşadamları Forumu Gebze’de başladı. 30 ülkeden 300’ü aşkın sanayici ve iş adamının katılımıyla Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi salonunda başlayan Avrasya İşadamları Forumuna TÜKSİAD ve EKOAVRASYA yöneticilerinin yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, konuk belediye başkanları, katılımcı ülkelerin bakan ve bürokratları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

 

HIZLA BÜYÜYEN GEBZE

 

TÜKSİAD Başkanı Gültekin Şenel’in açılış konuşmasıyla başlayan Avrasya İşadamları Forumu’nda kısa bir sunum konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Avrasya’nın 30 değişik ülkesinden şehrimize gelen işadamlarını; Avrasya’nın tam kalbinde; iki kıtanın geçiş noktasında bulunan Gebze’mizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.  “Gebze Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen bir şehridir” diyen Başkan Köşker konuşmasının devamında şunları söyledi: “Başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere 2.300 adet orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşu ile sadece Türkiye’nin değil, Avrasya bölgesinin de en büyük sanayi merkezlerinden biridir.

 

SANAYİ ÜSSÜ GEBZE

 

Gebze hem bir ihracat, hem de ithalat üssüdür. Aynı zamanda birçok sektörde üretim ve lojistik merkezidir. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında Gebze’den 18 firma yer alıyor. Gebze sanayi şehri olmasının yanında, aynı zamanda bir bilim ve teknoloji üssüdür. Avrasya İşadamları Forumu, inanıyorum ki, Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere yeni bir perspektif kazandıracaktır. Ekonomik ve ticari ilişkilerde yeni imkanlar ve yeni fırsatlar doğacak, tüm tarafların yararına yeni ticari bağlantılar kurulacaktır.

 

KAZAN-KAZAN

 

Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimiz, Kazan-Kazan prensibi doğrultusunda gelişecek ve inşallah meyvelerini verecektir. Tek taraflı değil; hep birlikte kazanacağız, hep birlikte kalkınacağız. Ülkelerimiz arasındaki ticaret, halklarımızın refahını geliştirmekle kalmayacak, kültürel ilişkilerin ve dostlukların gelişmesine ve dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Huzurlarınızda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.Tüm işadamlarımıza verimli ve hayırlı görüşmeler diliyor, Forumun başarılı geçmesini temenni ediyorum.” İşadamları forumu iş dünyasından seçkin konukların katılımıyla 3 gün boyunca devam edecek.

 

AdminAdmin