YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-03-2020 13:15

Atatürk Anıtı Dudayev Parkında

Atatürk Anıtı Dudayev Parkında

Darıca Çınaraltı’ndaki alanın ihtiyacı karşılayamadığı için 13 yıl önce Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki yeni yerinde açılışı yapılan Cumhuriyet Meydanı, Darıca-Gebze Metro İstasyonu çalışmaları nedeniyle yaklaşık olarak 3 yıl boyunca törenlere kapatılmıştı. Kent meydanının kapatılmasının ardından buradaki Atatürk Heykeli’ de sahildeki Dudayev Parkındaki bayraklı alandaki geçici yeni alana taşındı.

Törene, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Müftü Muharrem Bilgiç, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Birim müdürleri, STK Temsilcileri, Siyasi Partilerin başkanları ve vatandaşları katıldı

 Törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ‘’bu alanı meclisteki üyelerimizle aldığımız karar sonrası hep birlikte yaptık, 2 büyük bayrak ilave edip, Atatürk Heykeli’ni de taşıyarak 2-3 Yıllık zaman dilimi içerisinde resmi törenlerimizi burada yapacağız. Bugün, ayrıca İstiklâl Marşımız’ın kabülünün 99. Yıl dönümü, bunula alakalı milletiyle özdeşleşen, halkıyla aynı fikriyatı paylaşan Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da minnetle anıyoruz, Cenab-ı Allah Rahmet eylesin, bu necip millete Rabbim bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın diye her daim dua ediyoruz’’ dedi.

 KARAMAN; EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise ses tellerindeki rahatsızlığı nedeniyle konuşmasını kısa tutacağını belirterek, konuşmasında şunları söyledi, ‘’ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muhteşem heykelini, usülüne uygun olarak sayın belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin ittifakı sonucu alınan kararla, mücbir bir sebeple çok güzel bir programla buraya almamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.Deniz kenarındaki bu tören alanını bundan sonra geçici bir süreliğine de olsa birlikte kullanacağız, tekrar hayırlı uğurlu olsun.’’

Konuşmaların ardından göndere Türk bayrağının çekilmesi, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yeni tören alanı açıldı.

 

AdminAdmin