KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Ardahan, sanatçı ve yazarlarını ağırlıyor

Ardahan, sanatçı ve yazarlarını ağırlıyor

Ardahan Belediyesi ve Ardahan Kültür Sanat Bileşenleri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ardahan Kültür-Sanat Günleri 3-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ardahan Kültür Sanat Bileşenleri Sözcüsü Kenan Karabağ, etkinliğe Türkiye’nin birçok şehrinden 50’nin üzerinde Ardahanlı sanatçı ve yazarın katılacağını belirterek, “Ardahan, edebiyatını ve sanatını doğduğu coğrafyaya getirecek” diye konuştu.

Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticisi Gazeteci-Yazar Levent Altun da etkinliğe katılacak.

 

ARDAHAN’IN TARİHİNE YOLCULUK

 

4 gün sürecek olan etkinlik dolu dolu geçecek. Dursun Akçam Kültür evindeki etkinliklerde Ardahanlı yazarlar tanıtılacak, sanatçılar şiirlerini seslendirecek, konser verecek ve tiyatro oyunları sahneleyecekler.

Katılımcılara ayrıca Ardahan’ın tarihsel geçmişine yolculuk yaptırılacak. Rehber Kenan Karabağ ve Recep Babayiğit eşliğinde Kura köprüsü tarihçesi, Ardahan Kalesi, Malakan okulu ve mezarlıkları, eski Rum okulu gezdirilecek.

Etkinliğin üçüncü gününde ise katılımcılar Kura Köprüsü’ne davul-zurna ve tulum eşliğinde yürüyecekler. Yazarlar köprünün üstünde stant açarken, ressamlar resimlerini sergileyecekler. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından yazarlar okurlarıyla buluşacak. Dördüncü gün ise Ardahan’ın yetiştirdiği değerlerin anlatımı Kenan Karabağ tarafından yapılacak ve Ümit Kaftancıoğlu anılacak.

 

ETKİNLİĞE BÜYÜK KATILIM

Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan ve etkinliğe katılacak olan Ardahanlı gazeteci-yazar, şair, sanatçı, tiyatrocu, ressam ve yönetmenler ise şunlar:

Alper Akçam, Kenan Karabağ, Doğan Şentürk, Levent Altun, Onur Aras, Gül Güyük, Nuriye Bayraktar Önen, Yurduşen Tuna, Hayati Tatar, Erbay Kara, Zafer Baysal, Mahmut Baycan, Gökhan Temur, Turgay Demir, Burhan Yıldırım, Günay Demir, Güven Kahramanoğlu, Halil ibrahim Özcan, Sona Polat Bilgin, Belgin Recepoğlu Şavlı, Yahya Bilican, Ali Şirin, Murat Aydın, Gürsel Yılmaz, Cemal Uçarman, Tülay Yıldırım Ede, Melih Gerçek, Sezai Yazıcı, Adem Çimli, Vedat Akçayöz, Ersin Yıldız, Levent Küçük, Özgen Beşli, Engin Kasap, Gürsel Rengis
Erkan Demir, Reis Çelik, Kaan Gündoğdu, Çiler Boylu, Kadir Sinan Onay, Nihal Bayram, Nursal Şair Bulutlar, Yunus Bekir Yurdakul, Yunus Küçük, Murat Tuncel, Muzaffer Oruçoğlu, Erdal Çakıcıoğlu, Yusuf Nazım, Turgay Delibalta, Hüseyin Edemir, Yunus Bayraktar.

AdminAdmin