SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 18-10-2019 18:13

Anadolu basını yanıyor

Anadolu basını yanıyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yayın hayatını sürdüren Batı Yakası Medya’nın düzenlediği ödül töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, “Ekonomik zorluklar yaşayan Anadolu basını adeta cayır cayır yanıyor. Son 3 yılda kapanan gazete sayısı 1000’in üzerinde. Bu yıl kapanacak gazete sayısı 250’yi bulacak. Yıllardır haykırıyoruz ancak sesimizi duyan yok. Buradaki iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasetçilere sesleniyorum, bölgenizdeki yerel basına destek verin” diye konuştu.

Anadolu basınının durumunun kötü olduğunu ancak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Karaca, “Biz TGF olarak her platformda Anadolu basınının sorunlarını dile getiriyoruz, çözüm arıyoruz. Anadolu basını bu milletin sesidir soluğudur” dedi.

Bülent Kömürcü’nün sahibi olduğu Batı Yakası Medya tarafından bu yıl 6. Düzenlenen ve Gebze bölgesinde yılın başarılı kurum ve kuruluşlarının ödüllendirildiği törende TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca yılın en başarılı gazetesi seçilen Darıca Gazetesi’nin sahibi Erol Polat’a ödülünü verirken, TGF Genel Sekreter yardımcısı Levent Altun da yılın en başarılı basın emekçisi seçilen Refik Sıla Güvenç’e başarı ödülü verdi.

 

AdminAdmin