SİYASET
Giriş Tarihi : 18-12-2023 22:22

Alim Baş çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

AK Parti Çayırova Belediye Başkan Aday Adaylarından Mimar Alim Baş, tanıtım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. “Canla Başla Alim Başla sloganı ile ilçe siyasetine şimdiden renk getiren aday adayının son düzlükte seçim süreci ile ilgili tespiti ise Çayırova’ya muhabbetle yaklaşmanın karşılığını aldığı yönünde oldu.

Alim Baş çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan aday adayı olarak tanıtım çalışmalarını sürdüren Mimar Alim Baş’la kampanyası ve ilçedeki seçim süreci hakkında konuştuk.  Baş’a göre 15 yıl önce ilçe olan Çayırova’nın “ayakları yere basan” olarak tanımladığı ve uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projelere ama özellikle her kesime muhabbetle yaklaşıma ihtiyacı var.

Soru: Seçim süreçleri genelde “siyaset kazanı” olarak tanımlanır. Çayırova’da da siyaset kazanı kaynamaya başladı ama sizi bu kazanın içinde pek göremiyoruz. Aday gösterilme ihtimaliniz nedir? Bunu sorarak ropörtaja başlamak isterim.

Mimar Alim Baş:  Siyasetin kazanı konusu AK Parti’de işlemez. Bir karakteriniz vardır ve bu karakter teşkilatlarda uzun yıllar izlenir. Bu benim için de diğer adaylar için de bu şekildedir. Dolayısıyla seçimde farklı bir psikolojiyle, farklı davranışlarla dikkat çekmeye çalışmak bizim partide mümkün değildir.  O yüzden diğer partilerde olduğu gibi hamlelere girişmenin karşılığı yok. Yapan varsa da başımızda yılların deneyimine sahip, deyim yerindeyse “insan sarrafı” olmuş büyüklerimiz var. Aday gösterilip gösterilmemem onların takdiridir. Benim vazifem Çayırova için canla başla çalışmaktır. Bir de sizin de belirttiğiniz gibi ilçemiz daha 15 yıllık genç bir ilçe. Daha yapılacak çok iş, çok yatırım var. Bakın her gün onlarca aile, Türkiye’nin her ilinden huzurlu bir şehirde altyapı, üstyapı yatırımları beklentisi ile Çayırova’ya yerleşiyor. Hepimizin önceliği herkesin umutlarını gerçekleştiridiği bir Çayırova inşa etmek, ilçemizi Türkiye Yüzyılı’nın en parlak şehirlerinden biri haline getirmektir ki Çayırova’mızın böyle bir potansiyeli var.

Soru: Diğer aday adayları ile kendi kampanyanız arasında karşılaştırma yapıyor musunuz?

Mimar Alim Baş:  Pek yaptığım söylenemez. Çünkü kampanya dediğiniz süreç tamamen aday adayının kişisel özelliklerini yansıtıyor. Bu durumda sizin yapacağınız kampanya insanların karşılaştırılması olur. Bir başkasının birikimi ve hayalleri, birikimi, bilgisi ile kendinizi ve kampanyanızı kıyaslamanız sizi kalp kırmaya götürebilir. Kaldı ki bu kıyaslamayı partinizde karar veren makamlar, ilçenizde teşkilatınız ve seçmenleriniz yapacaktır zaten. Siz, çalışmaya, muhabbetle, canla başla işinize bakmalısınız. Bize “Hayırlısı neyse olsun” demek düşer.

Soru: Kampanya çalışmalarınızda alışılmışın dışına çıkarak genelde ilçe yöneticilerinin katıldığı cenaze, düğün gibi katılımlardan resim vermiyorsunuz. Bunun yerine sokaktaki insanlarla resimlerinize rastlıyoruz. Bu bilinçli bir tercih mi?

Mimar Alim Baş:  Evet diyebilirim. Aslında bu daha önce de yani seçim sürecinden de önce bir tutumdu.  Şimdi bir cenazeye, düğüne temsil ettiği kurumlardan dolayı katılanların resminin örneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılmasını anlarım. Ama insani bir sorumluluktan dolayı katıldığım bir cenazeyi, töreni neden resimle duyurayım ki? Sonra dışarıda, sokakta insanlar özellikle gençler her partinin içini merak ediyorlar. Hangi partide kim aday adayı, nasıl insanlar, ne verecekler ilçeye? Bu konulara odaklaşmak lazım. Biz Kocaeli’de ve Çayırova’da yaşayanların içinde olmak ve çalışmak zorunda olan kadrolarız. Ama gerçekten, samimiyetle, muhabbetle, azimle çalışan insan için süre hep azdır. 3 ay kalmış.  Eğer kendimden eminsem, fikirlerimden, hallerimden, projelerimden eminsem bunun farkına zaten parti büyüklerimiz varacaktır. Görev verildiğinde ise bu 3 aylık süreyi 3 yılmış gibi doldurmam lazım. O yüzden durmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespiti bana yol gösteriyor. “Kader, gayrete aşıktır”

Soru: Çayırova’da 2024 – 2029 arasında seçilirseniz neler olacak? Hayallerinizden bahseder misiniz?

Mimar Alim Baş: Bunlar hayal değil. Hepsi süreçleri tanımlanmış kaynak ve imkanları hazırlanmış projelerdir. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığım ve her birinde, konuyla ilgili uzman, faydalanıcı, karar verici kurumlarla, insanlarla müzakere ederek geliştirdiğim projelerimizin Çayırova’yı geliştireceğine inanıyorum. Özellikle kent kalkınması, kent refahı ve kentli hakları konusuna yoğunlaşıyorum Hızla nüfusu artan, hızla yapılaşan bir Çayırova’nın doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde insanların, ailelerin tüm birikimlerini bin bir umutla bağladığı bu ilçe değer kaybeder. Büyümek güzeldir ama gelişmek daha güzeldir. Bunun bir dayanağı olmalı. Ak Belediyecilik diyoruz buna. Bu dayanakla kısa sürede Çayırova’da her inançtan, her kültürden vatandaşlarımızın kendisinin ve ailesinin geleceğine katkı sunan belediyecilik projelerini hayata geçirebiliriz. Ben hep vurguladım: Hangi partiden olursa olsun tüm insanlar kaliteli hizmet bekliyor. O yüzden belediyecilik siyaset değil bir kamu hizmetidir.

Soru: Diğer partilerin aday adayları ve kampanya süreçleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mimar Alim Baş:  Ben öncelikle seçime katılacak tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Bu süreçte göstereceğimiz nezaket 15 yaşındaki genç ilçemizin siyasetinin geleceğinde de etkili olacaktır. Ama şu tespitlerimi sizin aracılığınızla okurlarınızla paylaşmak istiyorum. Kocaeli bağlamında baktığımızda Çayırova’nın Büyükşehir Belediyesi ile entegrasyonu çok önemli çünkü kentsel hizmet ve politikalar artık eskisi gibi bir ilçe belediyesinin olanaklarıyla yetinilerek gerçekleştirilemiyor. O halde Çayırova, Kocaeli’nin genel siyasi duruşundan ayrı bir yöne savrulmayacaktır. Ama seçimin ertesi günü hangi partiden olursa olsun hizmet sunumu gerçekleşecektir. Diğer tespitim ise ithal adaylar ve fikirler konusunda. Maalesef diğer partiler Çayırova’da seçimi kazanmak yerine AK Parti’ye seçimi kaybettirmek hırsıyla hareket ediyor. İkisi farklı şeyler. Dolayısıyla bunu ancak ilçede yaşamamış, sokaklarından habersiz, Çayırova’da her kültür ve inançtan insanın uyumunu bilmeyen insanları konuşturarak yapıyorlar. Bu yanlıştır. Bunun Çayırova’da karşılığı yoktur. Ve özellikle belirtmek istiyorum Çayırova, merkezi hükümet dışında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dışında, Kocaeli’de olmayan, başka şehirlerden başka makamlardan talimat alan bir belediye ortaya çıkmasına katlanamaz.

Soru: Sizce aday adaylığı süreciniz başarılı geçti mi?

Mimar Alim Baş:  Ben başarılı geçti diyebilirim çok şükür. Aday adaylığı sürecinde 2023-2029 icraatlarımızı beyan ettik. Projelerimizi yazdık, bir taahhüde dönüştürdük. Bunların üstüne Büykşehir Belediyemizin ve Merkezi Hükümetimizin eser ve hizmetlerini de eklediğimiz de Çayırova’nın çehresi değişecek, Türkiye Belediye 5.0’a geçiş sürecini Çayırova’dan başlatacak. İlçemiz göz kamaştıracak.  Ayrıca bendeniz, belediye başkanı olsam da olmasam da bu ilçenin son 70 yılında okumuş, yaşamış, okumuş, yazmış, çalışmış bir insanım ve şimdi çocuklarımı yetiştiriyorum bunların daha iyisini yapmaları için. Tabi aile mesleğimiz dedemin ve babamın inşaat kalfalığından, benim ve kardeşlerimin yapı mühendisliği, mimarlığına uzanan bir dönemle >Çayırova’nın inşasında da katkıda bulundu. Kampanyamın ruhu bu durumdur. Yani burası varsa ben varım. Ailem var. Çocuklarım var. Kürt komşum. Laz komşum.  Alevi komşum var.  Yüz yüze baktığım insanlar,, çocukluk arkadaşlarım var. Bu niyetle şimdi projelerimle Çayırova’nın gelişmesi için katkıda bulunmak istiyorum.

Soru: Zor sorulara samimi cevaplar verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Okurlarımıza son diyecekleriniz neler olabilir?

Mimar Alim Baş:  Hem okurlarınıza hem de Çayırova’lı hemşerilerime şunu arz etmek istiyorum. Çayırova’da 15 yıllık kentleşme sürecinin iyi yönetilmesi elzem. Bir mimar olarak, bir eş olarak, bir baba olarak, bir işveren olarak huzurlu bir şehir büyümesine ihtiyacım var. Benim tek farkım komşunuz olarak bunu herkes için istiyorum. Ve hep söylüyorum belediyecilik siyaset meselesi değildir hizmet meselesidir. İyi çalışan bir belediye sabah çöpleri topladığında Alevinin, Sünni’nin, Kürdün, Türkün çöpünü toplar. Bir diğeri ötekinin bu hizmetten mahrum kalmasına dayanır mı? Biz komşuyuz. Amacı kaliteli belediyecilik olanı da desteklemeliyiz. Komşuyuz biz. Ben aslında Çayırova’lı her seçmeni komşum görüyorum ve bu şekilde gördüklerine de eminim. Herkese huzurlu ve muhabbetle dolu bir seçim süreci diliyorum.

AdminAdmin