EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-03-2016 08:48

Alacakları ödenmeyen işçiler makinelere el koydu

Alacakları ödenmeyen işçiler makinelere el koydu

Çayırova da üretimin durduğu bir alüminyum fabrikasında çalışanlar, alacaklarının ödenmediğini gerekçesiyle fabrikadan makine kalıplarının taşınmasına engel oldular. İşçiler fabrikada toplanarak alacaklarının ödenmesini istediler.

Çayırovada bulunan bir alüminyum fabrikası geçtiğimiz günlerde faaliyetlerini durdurdu. Bugün fabrikada bulunan makine kalıplarının taşınmak istenmesi üzerine 3 aydır ücretlerinin ve tazminatlarının ödenmediğini gerekçe gösteren işçiler kalıpların taşınmasına izin vermedi. 3 aydır ücretlerini alamadıklarını belirten yaklaşık 60 işçi, alacaklarının ödenmesi durumunda makinelerin taşınmasına izin vereceklerini söylediler. İşçiler, yetkililere ulaşmaya çalışırken fabrikanın bahçesinde beklediler.

Fabrikada 10 yıldır çalışan Ayhan Kara, "3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Hepimiz mağdur durumdayız. İşveren karşımıza çıkmıyor, bizi oyalamaya çalışıyor. Fabrikayı sattım, paranızı ödeyeceğim diye haber gönderse de bunun da yalan olduğunu öğrendik. Üretimde kullanılan kalıpların çıkarıldığına şahit olduk ve bunu engelledik. Biz haklarımızı alana kadar fabrikadan hiçbir makinenin çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Bize haklarımızı versinler. Biz bugüne kadar iyi niyetli davrandık, işverenin kendisini toparlamasını bekledik ama işveren fabrikadan önce alüminyumları boşaltı, sonra hurdaları çıkardı. Şimdi ise makineleri kaçırmaya çalışıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AdminAdmin