SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 29-01-2020 23:41

AHBAP Kızılay için etkinlik düzenledi

AHBAP Kızılay için etkinlik düzenledi

Ahbap Gebze yine farkındalık oluşturan bir projeye imza atarak, Gebze Kent Meydanında Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla “Kan ve Kök Hücre Bağışı” etkinliği düzenledi.

Tamamı Ahbap gönüllülerinden oluşan bir grup, Türk Kızılay’ı yelekleri giyerek insanlara bilgilendirici broşürler eşliğinde kan ve kök hücre bağışının önemini anlattılar.

Kan ve kök hücre bağışına yönlendirdikleri bağışçılar sayesinde gün içinde 65 ünite kan ve 5 kök hücre bağışına vesile oldular.

Ahbap Gebze Şehir Başkanı Ecevit Can yaptığı açıklamada,

 “Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşmaya ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir. Bu anlamda bir süre önce aynı düşünceleri paylaştığımız gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Ahbap Gebze’nin oluşumunu tamamlayarak şehir statüsü kazandık ve çalışmalarımıza başladık. Bu zamana kadar farkındalık oluşturmak üzere birçok projeye imza attık ve atmaya da devam edeceğiz“ dedi.

AdminAdmin