GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2015 09:17

Yangının ardındaki sorular

Yangının ardındaki sorular

Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi’nde dün gece çıkan yangında iki kadın yaralanırken, itfaiyenin sadece tek araçla müdahale etmeye çalışması ve yetersiz kaldığı iddia edildi. Bölgedeki elektriğin de vatandaşların uyarısıyla kesilmesi, sistemsizliği gözler önüne serdi. En büyük korku ve tartışılan konu ise, Cuma günleri o caddede kurulan Cuma Pazarı. Yangının Cuma günü özellikle gündüz saatlerinde meydana gelebilecek olmasının daha kötü sonuçlara yol açabileceği ifade ediliyor.

Dün gece 6 katlı bir apartmanın çatı katında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yan binaya da sıçrayınca korku dolu anlar yaşandı. Yangın, saat 23.35 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesindeki Nurettin Derviş Apartmanının çatı katında başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, çatıyı tamamen sardı. Çatının yandığını gören apartman sakinleri panikle kendilerini dışarı atarken, alevlere ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

İtfaiyenin sadece tek araçla müdahale ettiği, müdahalenin gecikmesinin yangının büyümesine neden olduğu iddia edilirken, sadece bir apartmanda çıkan yangının bu nedenle başka binaya da sıçradığı ileri sürüldü.

 

Yangınla ilgili en önemli endişe ise, Cuma pazarının kurulduğu caddede o gün olası bir yangında ortaya çıkabilecek ağır sonuçlardı. Gebze belediyesinin bunu göz önünde bulundurarak bir an önce bu endişelere yönelik çalışma yapması bekleniyor.

AdminAdmin