SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2019 06:57

Topaldan TMMOB ziyareti

Topaldan TMMOB ziyareti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya TopalGebze İnşaat Mühendisleri  Odasını ziyaret etti. 18 yıl Gebze İnşaat Mühendisleri Odasında Başkanlık yapan Ziya Topaldün meslektaşlarını ziyaret etti.

Yapılan ziyarete İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri, Mimarlar Odası Başkanı  Nilay Dinçer Çelikel, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Sinan Yücel, İnşaat Mühendisleri Odası  Başkanı Ahmet Kadı katılım sağladı.

Ziyarette Kocaeli’nde hesapsız ve yanlış yapılan projeler konuşuldu, yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal “ Öncelikle şunu söylemek isterim ki çok uçuk projelerim yok, Büyükşehir’in şuan ki bütçe ve borçlarına göre proje hazırlamak zorundayım. Büyükşehir’in hovardaca harcamış olduğu paralardan dolayı,  parasal karşılığı olmayan uçuk projeleri Halkı’n oyunu alabilmek için sunmak bir yoldaşa yakışmaz. Bizim halkımızın uçuk değil büyük projelere ihtiyacı var, ama bu projeler yapılırken öncelik  halkın zorunlu ihtiyacı olan projelere verilmeli ve bu projeler borçlanarak değil bütçe imkânları ile yapılmalıdır.”

Afaki Projeler Hazırlanıyor

“ Afaki projelerin halka sunulduğunu görmekteyiz, üzülerek belirtmek isterim ki Büyükşehir’in mevcut bütçesiyle o projeleri yapmak mümkün değildir. Halktan oy alabilmek için halkın duyguları ile oynamanın anlamı yoktur. Halk elbet gerçeği en geç 6 ay içerisinde görecektir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe Belediyeleri’nin  bir çoğu kredi kullanıp,  para temin ederek personel maaşını ödemektedir.”

Kaynaklarımızı Kendimiz Üreteceğiz

 “Bu ortamda hangi para ile hangi projeyi yapacaksınız” diye sorulan sorulara Topal “Bizim mevcut projelerimizin parasal boyutu faiz yükünün sadece  %50 si ile pansuman tedbiri olduğu görülmektedir. Öncelikle bütün belediyelerin kendi ayakları üzerinde durması için mali disiplin uygulayıp,  elzem olan projeler için bütçeden kaynak üreterek projelerimizi yapmayı hedefliyoruz  ” diyerek cevap verdi.

Biz Gebze’nin Sorunlarına Talibiz

İnşaat mühendisleri odası başkanı  Ahmet kadı “ ziya başkan buraya ilk ceketi ile geldi şimdi büyükşehir belediye başkan adayımız. Odamıza 18 yıl başkanlık yaptı, kendisini çok iyi tanırız. Kimseyle yarışmak gibi bir amacımız yok. Biz Gebze’nin sorunlarına talibiz varsın birileri rantına talip olsun. Biliyoruz ki ziya başkanımız bizi çok iyi yönetecek. Projelerini inceledik sorunları çok iyi belirlemiş, bizim de artık bir çözüm bulunsun dediğimiz sorunları tespit etmiş. Biz yapabileceğine inanıyoruz kendisine canı gönülden başarılar diliyorum” dedi.

(Haber Esra Ayık)

AdminAdmin