GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2014 10:49

TMMOB denetim istedi

TMMOB denetim istedi

TMMOB Makine Mühendisleri Gebze İlçe Temsilciği Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği basın toplantısında işyerlerinde yaşanan iş kazalarının önlenmesi için yapılması gerekenlerin başında teknik periyodik kontroller, ölçümler konusunda TMMOB’a bağlı odalara etkin rol verilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Gebze İlçe Temsilciği lokalinde önceki akşam gerçekleştirilen basın toplantısında basın açıklamasını TMMOB Makine Mühendisleri Gebze İlçe Temsilcisi Çetin Temel yaptı. Temel yaptığı açıklamada, “Başbakan Mecidiyeköy kazasından sonra, uygulanacak politikalar arasında en önemlilerinden birisinin ‘mesleki eğitim’ olduğunu belirtti. Ancak tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki; mesleki eğitim İstanbul Tuzla tersanelerinde yaşanan kazalardan sonra zorunlu hale getirildi ve ülkemizde yıllardır uygulanıyor. Ancak eğitimler niteliksizdir. Meslekieğitim verecek kurumlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmektedir ancak kamuoyunun bilmesini isteriz; Makine Mühendisleri Odasının asansör, vinç kullanıcılarına, kaynakçılara, iş makinesi kullanacaklara ilişkin mesleki eğitim verme talepleri dahi reddediliyor, yetki verilmiyor. Yani mesleki eğitimlerin kâğıt üstünde kalması isteniyor” dedi.

“TÜM SORUMLULUK İŞVERENLERE YIKILAMAZ”

 

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin politikaları belirleyenler, kararları tek başına alanlar, işyerlerine, madenlere ruhsatları verenler, işyerlerini denetleyenler, uzmanların, hekimlerin eğitimlerine, mesleki eğitimlere ilişkin yetkileri verenler belli olduğunu belirten Temel, “AKP iktidarı ve geçmişten bugüne bu konularda rol üstlenenlerin hiçbiri masum değildir. Davutoğlu ve Erdoğan sorumluluğu sadece işverenlere yıkamaz. 2002den bu yana meydana gelen ölümlerde, insanların sakat kalmasında, işverenlerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarının, madenlerdeki kazalar nedeni ile MİGEM Genel Müdürünün önemli sorumlulukları vardır” diye belirtti.

AdminAdmin