SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-02-2019 07:19

EYT’liler Gebze’de haklarını istedi

EYT’liler Gebze’de haklarını istedi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar seslerini Gebze’de duyurmaya çalıştılar. Büyük katılımın sağlandığı toplantıda EYT mağdurları iktidar partisine seslenerek tek istediklerinin insanca yaşamak olduğunu dile getirdiler.

EYT Mağdurları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar  Gebze Platformu’nun düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Gebze Zümrüt Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan EYT Gebze Platformu Kurucusu Şendoğan, EYT mağdurlarının sadece hak ettiklerini istediklerini söyledi. 5 bin iş gününü tamamlayan bir erkeğin 25 yılda, 5 bin iş gününü tamamlayan bir kadını da 20 yılda emeklilik haklarını içeren kanunun devlet tarafından konulduğunu ifade eden Soykan bu kanunu kimsenin görmezden gelemeyeceğini vurgulayarak;’’Emeklilikte yaşa takılanların durumu açık ve net bir mağduriyettir. Geçen yıl Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadınız ancak kendi vatandaşınıza gelince para yok diyeceksiniz. Bizim derdimiz sizin tabirinizle çift dikiş değil insanca yaşamak” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da konuşmasında devletin bu mağduriyeti giderecek kaynakları olmasına rağmen EYT’lilerin haklarının verilmediğini dile getirdi. EYT için meclise 3 sefer önerge verdiklerinin altını çizen Tarhan, bu önergelerin AKP ve MHP tarafından red edildiğini belirterek;’’Bizler sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hak ettiğiniz emeklilik hakkını alacaksınız.’’ Dedi.

Siyasi parti ve EYT mağdurlarının konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Dr. Serdar Kaman, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, Gebze Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serap Çakır, siyasi parti temsilcileri EYT’lileri yalnız bırakmadı.

AdminAdmin