SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-06-2017 09:47

Darıca’daki zeytinlik alanlar tehlike altında!

Darıca’daki zeytinlik alanlar tehlike altında!

Zeytinlik alanların yatırıma açılmasına izin veren düzenleme Darıca’daki zeytinlik alanları da tehdit ediyor. Geri çekilen tasarı yeniden gündeme getirildiğinde ilçedeki zeytinlik alanlarda yatırıma riski ile karşı karşıya.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Üretim Reform Paketi Kanun Taslağı paketi ile zeytincilik yasasında bir takım değişiklikler öngören yasa tasarısı TBMMye sunulmasının ardından sektörden ve siyasilerden tepkiler üzerine tasarının komisyona geri çekildi.

 

Zeytinlik alanların yatırıma açılmasına izin veren düzenlemenin Mecliste geri çekilmesine karşılık bir süre sonra yeniden gündeme getirileceği iddia ediliyor.  Zeytinlik alanların yatırıma açılmasına izin verilmesiyle Darıca’daki zeytinlik alanlarda risk altına girmiş oluyor. Yaklaşık 900 dönüme yakın zeytinlik alan içerisine kurulu olan askeri kışla ve Aslan Çimento Fabrikası’nın 1.5 milyon metrekare alanının bir bölümünün de yine zeytinlik alanda kalıyor. Şayet tasarı yeniden meclis gündemine getirildiği ve kabul edildiğinde Darıca’daki zeytinlik alanlarında yatırıma açılma gibi bir tehlike ile karşı karşıya kalacağı iddia ediliyor.

AdminAdmin