SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-10-2013 12:44

Darıca’daki sorunlar TBMM’de…

Darıca’daki sorunlar TBMM’de…

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Darıca’daki birçok olumsuzluğun ve Darıcalıların daha iyi bir yaşam için bu sorunların biran önce çözülmesi için İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

Türkkan önergesinde Darıca’da son dönemde yaşanan problemleri bir bir sıraladı ve Bakan’dan sorduğu sorulara yanıt istedi.   

 

BAĞLARBAŞI’NDA ALT YAPI SORUNLARI VAR

 

Önergesinde; Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki alt yapı sisteminde bulunan eksikliklerden bahseden Türkkan, bunların giderilmesi için çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

 

OTO PARK SORUNU VE SIK YAŞANAN TRAFİK KAZALARI 

 

Darıca genelinde araç sürücülerinin park problemi yaşadığını da söyleyen Türkkan, vatandaşların araçlarını park edecek yer bulamadıklarından söz etti. Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki ana caddede her gün yaşanan trafik kazalarını da önergesine taşıyan MHP’li vekil, bu konuda ne gibi tedbirler alındığının açıklanmasını istedi.

 

ANA CADDELERİN BAKIMSIZ OLDUĞU DARICA’DA SOSYAL YAŞANTI NEREDEYSE YOK

 

Darıca’nın ana caddelerindeki bakımsızlık, İlçede zabıtaların denetimlerinin yetersizliği ve Belediye’nin, gereken ilgiyi göstermemesi nedeniyle çocuk parklarının içler acısı hali de Türkkan’ın önergesinde dikkat çektiği konular arasında yer aldı.

 

Türkkan, yaklaşık 153 bin nüfuslu Darıca’da vatandaşların ailece gidebilecekleri tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel aktivite ihtiyacı ve gençler ve çocukların spor yapabilecekleri yer taleplerine ne yanıt verileceğini de sordu. 

 

DARICA BELEDİYESİ İLE KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA KOORDİNASYON SIKINTISI MI VAR?

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca ile ilgili birçok sorun sıraladığı ve Bakan’a sorduğu önergesinde  bu sorunların Darıca Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki koordinasyon sıkıntısından mı kaynaklandığı sorusuna da yanıt istedi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

 

 Lütfü TÜRKKAN-Kocaeli Milletvekili    

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde vatandaşlar birçok olumsuzluktan şikayet etmekte, Darıca Belediyesi’nin yaptığı işlerden memnuniyetsizliklerini dile getirmektedir. Darıcalılar, ilçede kendilerine sunulmayan birçok hizmete de ihtiyaç duymaktadır.   Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki alt yapı çalışmalarında eksiklikler bulunmakta, yağmur sonrası cadde boyunca taşkınlıklar meydana gelmektedir. Darıca genelinde araçlar için park problemi de yaşanmakta, vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamamaktadır. Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki ana caddede her gün trafik kazaları olduğu, sokak aydınlatmalarının yeterli olmadığı, çöplerin düzenli alınmadığı da şikayetler arasındadır. Darıca’nın ana caddelerinde de bakımsızlık göze çarpmaktadır. Ağaçların budanmadığı, her yerde yaprakların olduğu, yolların genel olarak çok tozlu ve pis olduğu dikkat çekmektedir.İlçede Zabıtaların denetimleri de yetersizdir, örneğin seyyar satıcılara göz yumulmaktadır. Belediye, çocuk parklarına da gereken ilgiyi göstermemekte, Parklarda sarhoşlar oturmakta ve buraları kirletmektedir. Darıca’da sosyal yaşantıdan da neredeyse söz edilememekte, Darıcalılar, ailece gidebilecekleri tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel aktivitelere ihtiyaç duymaktadır. Gençler ve çocuklar da spor yapabilecekleri yerler yapılmasını istemektedir.

Bu nedenle;

1-Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki özellikle yağmur sonrası cadde boyunca taşkınlıklar meydana gelmesine neden olan alt yapı çalışmalarındaki eksiklikler nereden kaynaklanmaktadır, bunların giderilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

2-Darıca genelinde araç sürücülerinin park problemi yaşamasının nedenleri nelerdir, vatandaşlar neden araçlarını park edecek yer bulamamaktadır, bu sorunun giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

3-Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki ana caddede trafik kazalarının sık yaşanmasının nedenleri nelerdir, bunun önüne geçmek için ne gibi tedbirler alınmaktadır, mahallede sokak aydınlatmalarının yeterli olmadığı, çöplerin düzenli alınmadığı konusunda ne gibi açıklamalarınız olacaktır?

4-Darıca’nın ana caddelerine bakımsızlığın hakim olmasının gerekçeleri nelerdir, Belediye bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmemekte midir?

5-İlçedeki çocuk parklarının çocuklar yerine sarhoşlar tarafından kullanılmasının engellenmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılacaktır, parklar ne zaman gerçek sahibi olan çocuklara bırakılacaktır?

6-Zabıtalar neden yeterli şekilde denetim yapmamakta, seyyar satıcılara göz yumulmaktadır?

7-Yaklaşık 153 bin nüfuslu Darıca’da vatandaşların ailece gidebilecekleri tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel aktivite ihtiyacı ve gençler ve çocukların spor yapabilecekleri yer taleplerine yanıt verilecek midir?

8-Darıca’daki sayıca fazla olan bu sorunlar Darıca Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki koordinasyon sıkıntısından mı kaynaklanmaktadır?

 

AdminAdmin