GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2014 01:21

Çayırova Cam da davullu zurnalı grev

Çayırova Cam da davullu zurnalı grev

Kristal-İş sendikası ile Şişecam işvereni arasında sürdürülen 24. dönem toplu sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle sendikanın aldığı karar gereği Çayırova Cam Elyaf Fabrikasında grev başlatıldı. Sendika üyesi yurt genelinde 6 şirkete bağlı 10 cam fabrikasında çalışan toplam 5 bin 800 işçi bugünden itibaren greve çıktı.

Sendikanın grev kararı alınmasının ardından Çayırova’daki Cam Elyaf Fabrikasında çalışan 460 işçi davullu zurnalı greve çıktılar. Fabrikanın kapısında toplanan işçiler haklarını alana kadar greve devam edeceklerini ifade ettiler.

Diğer sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcilerinin de katıldığı grevde, Kristal İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Boğa, yaptığı açıklamada Cam işverenleri ile Ocak 2014 tarihinden itibaren 5 ay 20 gün süren sürdürülen müzakereler idari maddeler, sosyal yardımlar ve ücret olmak üzere 3 konuda yapıldığını söyledi.

İdari maddelerle ilgili işverenin ilk defa 19 maddede değişiklik önerisinde bulunduğunu bu maddelerden 17 tanesi geçtiğini ifade eden Mehmet Boğa, ikramiyeler ve yatay geçiş hakkıyla ilgili 2 madde kaldığını, şu an o maddeler üzerinde görüşmeler devam ettiğini belirterek; “biz hiçbir zaman bu maddelerden geri adım atma taraftarı değiliz. İşveren her zaman ‘ben kapatıyorum, ben taşıyorum’ diyerek çalışanları asgari ücretle başka bölgelere göndermek istiyor. Biz de bunları kabul etmiyoruz. Açlık, yokluk sınırı altında çalışmak istemiyoruz. Biz sorunu masada bitirme taraftarıyız ama işveren buna kulaklarını tıkıyor. Biz macera peşinde değiliz biz arkadaşlarımızın alın terini savunuyoruz. Alın terini kimseye peşkeş çektirmeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler davul zurna eşliğinde halaylar seçtiler daha sonra sendika yöneticileri ve işçiler ellerinde Türk bayrakları ve sendika flamaları ile birlikte sloganlar atarak D/100 karayoluna kadar yürüdüler. Topluluk karayolu kenarında yapılan kısa basın açıklaması sonrası tekrar greve başladıkları fabrika kapısına döndüler. 

AdminAdmin