SİYASET
Giriş Tarihi : 12-05-2015 02:41

CHPli Kaplandan MHPli Akşenere destek

CHPli Kaplandan MHPli Akşenere destek

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener ile ilgili ortaya atılan iftiralara tepki gösterdi. Milletvekili Kaplan, bir dönem Kocaeli milletvekilliği de yapan Akşener hakkında bir televizyon kanalındaki programda yapılan iftiranın gazetecilik mesleğine yakışmayan ahlak dışı bir tutum olduğunu ifade etti.

Seçimlere yaklaşıldıkça hükümetin beslediği bazı çevreler tarafından siyasetin etik ve ahlaki değerler dışına itildiğini ileri süren Kaplan, “Ne yazık ki hükümetin güdümündeki bazı basın yayın organları alışılagelmiş kaset ve iftira anlayışıyla hem gazetecilik mesleğine hem de siyaset etiğine yakışmayacak davranışlarda bulunuyorlar. Türkiye’de siyasetin yeni bir ahlaki yapıya ihtiyacı var. Kaset, iftira ve çamur siyaseti ile Türkiye’de siyaset yenilenemez ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayamaz” diye konuştu.

Siyasette iftiradan medet umanların, bunu bir kadına yapıyor olmalarının daha büyük bir ahlak dışı davranış olduğunu söyleyen Kaplan, Akşener’in mecliste başarılı bir profil sergilediğini, böyle bir iftirayı kesinlikle hak etmediğini kaydetti.

 

Kaplan, bu etik dışı davranışlara ve haddini bilmezlere artık prim verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yapılan iftiranın hukuki yönden gereğinin yapılmasını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin