KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 10-09-2019 09:58

2100 öğretmen 44 bin öğrenci!

2100 öğretmen 44 bin öğrenci!

Darıca’da 55’i resmi, 30’u özel olmak üzere 85 okulda 2100 öğretmen 3850’si birinci sınıf toplam 44 bin öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dedi.

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Darıca’da tören düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören Ressam Osman Hamdibey İlkokulunda devam etti.

3850 YENİ ÖĞRENCİ

Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri,  öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz yaptı. Temel amaçlarının Türk Milli Eğitimini tüm bireyleri ilgi istek ve yeterlilik doğrultusunda toplum için gerçekleştiren iyi ilişkiler kuran çevresine uyum sağlayabilen mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Oğuz, ilçe genelinde 55’i resmi, 30’u özel olmak üzere 85 okulda 2100 öğretmen 3850’si birinci sınıf olmak üzere toplam 44 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un ardından Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık söz aldı.  Başkan Bıyık, ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında çok önemli rol oynayan eğitimi çok önemsediklerini belediye olarak eğitim konusunda kendilerine düşen ne varsa yapma gayreti  içinde olduklarını belirterek; ‘’Yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun.” dedi.

EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Açılış töreninde son olarak Darıca Kaymakamı Ömer Karaman bir konuşma yaptı. Kaymakam Karaman, “İlçemizde 44 bin öğrencinin eğitime başladığına dikkat çekerek ‘’eğitim birinci önceliğimiz. Eğitime yapılan yatırmlardan ve elde edilen başarılardan mutluluk duyuyoruz. Eğitimde işbirliği ve dayanışma içindeyiz. Yeni okullar açmak en büyük hedefimiz. Yeni eğitim yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şiir ve folklor gösterisi sonrası 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vererek hoşgeldiniz dediler. Tören protokol ve öğrencilerin temsili zili çalmasıyla sona erdi.

AdminAdmin