SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 15-02-2022 18:03

Öğrenciler sevgide buluştular

Öğrenciler sevgide buluştular

Kanuni Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde 14 Şubat Sevgililer gününde, “ Ülkemi seviyorum, mesleğime aşığım” projesi kapsamında kent dinamikleri ile öğrenciler kariyer gününde buluştular, fidan dikti, ağaçlardan kitap topladılar.

 

BASIN BÜROSU

 

İzmit Kanuni Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde önceki gün 14 Şubat Sevgililer Gününde farklı bir etkinlikte buluşuldu. Okul Müdürü Muharrem Seçgün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen kariyer günü etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, KOÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Öztürk, KOÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Çakır, KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emel Azak Karali, KASKF Genel Başkanı Murat Aydın, KOÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gonca İlter, DEAH Ameliyathane Hemşiresi Serap Koçhisar, Tarihçi-Yazar Volkan Şenel, KSMMMO Genel Sekreteri Tülin Keçeci Güngör, Diyetisyen Hatice Fulya Demirci ve Uluslararası İş İnsanları Derneği Genel Sekreteri Bahar Uzunca katıldı.

 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

 

Kanuni Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinlikte ilk önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul Müdürü Muharrem Seçgün açılış konuşmasında, “ Sayın Milli Eğitim Müdürüm, kariyer günümüze katılan birbirinden değerli çok kıymetli konuklarımız, öğretmen arkadaşlarım, siz değerli yavrularım, 14 Şubat programımızda bizlerle birlikte olmanızdan dolayı öncelikle şahsım ve idareci arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Okulumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün burada yeni fidanları toprak ile buluşturarak, doğaya olan sevgimizi ortaya koyacağız” dedi.

 

MEMLEKET MESELESİ

Seçgün konuşmasının devamında, “ Dünya Kitap değişim günü nedeniyle ağaçlarımız kitap açtı. Öğrencilerimiz onları toplayacak, okuyacak ve sonrasında arkadaşlarıyla paylaşacak. Sevgimizle ektiğimiz ağaçlarımız ile birlikte büyüyen bilgiler önce ülkemize sonrasında dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirecek. Biz sevgili deyince aklımıza vatan toprağı gelir. Ay yıldızlı bayrağımız gelir. Meslek Lisesi, Memleket meselesi sloganımızı unutmadan çalışalım. Bugün Kocaeli’de tarihi bir günü yaşadığınızın bilinci ile hareket edin.

Bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki biz öğretmenleriniz, kentimizin birbirinden değerli büyükleri ve sevgili aileleriniz ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda olacaktır. Tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ederek, sözlerime son veriyorum” dedi.

 

SEVGİDEN AYRILMAYIN

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’de yaptığı selamlama konuşmasın da, “ Bugün burada güzel bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kentimizde birbirinden değerli önemli isimlerini bir araya getirerek sevgi günümüzü kutlayacağız. Sizlerle böylesi bir etkinlikte bizleri buluşturan okul idaremize teşekkür ediyorum. Bu projeyi ilk bana gelip anlattıklarında yapılması noktasında terüddüt etmedim. Bizler sizlerin gelişmeniz için gece gündüz çalışmaya hazırız. Sevgide buluşmak, sevgiden ayrılmamak ve sevginin etrafından kenetlenmek dileğiyle hepinize sevgilerimi sunuyorum” dedi. Kariyer gününe katılan konuklara günün anısına teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Okul Müdürü Muharrem Seçgün, Okul Müdür Yardımcıları Merve Yılmaz, Feridun Yalçın, Cumhur Cenk ve Melek Öner’e teşekkür plaketi sundu.

 

SEVGİ FİDANLARI EKİLDİ

 

Ülkemi Seviyorum, mesleğime aşığım kariyer günü etkinliği kapsamında okul bahçesinde sevgi adası oluşturuldu. Tüm konuşmacılar adına leylandi fidanları törenle birlikte toprak ile buluşturuldu. Ağaç kimlikleri de protokol üyeleri tarafından fidanlara asıldı. Ardından Dünya kitap değişim günü nedeniyle ağaçlarda bulunan kitaplar protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından toplanıldı. Ardından katılımcıların tümü saat 14.00’da 14 sınıfta kariyer günü etkinliği için sınıflara dağıldı.

 

HERŞEYİN BAŞI SEVGİ

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen öğrenci buluşmasında yaptığı konuşmasında, “  Bugün 14 Şubat, sevgililer günü. Ancak biz Sevgililer Günü'nün üzerine çıkarak memleket sevgisini, görev aşkını, vazife aşkı üzerine durarak programımızı gerçekleştiriyoruz.  Öğrencilerimizle büyüklerimizi, ilimizin ileri gelenleri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyin başı sevgi. Eğer sevgiyi yanımızdakilerden, çevremizdekilerden ve karşımızdakilerden esirgersek hiçbir şekilde huzurlu olamayacağımızı ifade ettik. Mesleki anlamda ise herhangi bir işi seçerken severek seçmemiz gerektiğini ifade ettik. Çünkü huzurun ancak severek seçebileceğimiz bir meslekte olduğunu öğrencilerimize vurgulamaya çalıştık. Maddi anlamda belli bir refahın içinde bulunabiliriz ama sevgiyle ulaştığımız mesleki bir tecrübe yoksa mutlu olamayacağımızı öğrencilerimize anlattık" şeklinde sözlerine son verdi. 

 

PEHLEVAN’DAN MÜJDE

 

İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan ise yaptığı konuşma da, “ Kanuni Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ile bugün buluşmaktan çok mutluyum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin heyecanlarını hissetmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sağlık neferleri arasına katılacak olan siz değerli gençlerimize kapımız her zaman sonuna kadar açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Staj ile ilgili her türlü kolaylığı sağlanması noktasında arkadaşlarıma gerekli talimatları da vereceğim. Sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için de üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi. Öğrencilerin ilk yardım merkezi ile ilgili talepleri üzerine, “ İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu talebinizi de en kısa sürede yerine getireceğiz” diyerek öğrencilere müjde verdi.

 

CV DOLDURMANIN ÖNEMİ

 

Öğrenciler ile kariyer gününde buluşan diğer isim İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ise konuşmasında, "Öğrencilerimiz ile bugün meslek seçimi ve CV doldurma gibi konularına değindik. En önemlisi iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir çocuk ve vatana hizmet eden biri olmak noktasında yavrularımız ile sohbet ettik. Çok güzel bir program oldu. Bu programı hazırlayan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Öğrencilere ticaret lisesinde okuduğumu, ezberimin iyi olmadığını düşündüğümü ama sonradan bu konuda iyi olduğumu fark ettiğimi anlattım. Yani bir şeylere dikkat edersek sonuca gideceğimizi, bir hedef koymamız gerektiğini dile getirdim. Kendi iş hayatımı ve mücadele olunca her şeyi yapabileceklerini anlattım. İnandığımız zaman her iş olur ama her zaman özünde iyi, güler yüzlü, merhametli, sosyal ve ikili ilişkilerde güzel bir çizgi çekmemiz gerektiğini söyledim. CV doldurmayı konuştuk, çünkü CV doldurmak çok önemli. Orada yazılan yanlış bir bilgi yarın bir gün pozitif yerine negatif bir durum ortaya çıkartabilir. Tekrar bugünkü buluşmamızı sağlayan okul yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

UZMANLAR BİRİNCİ AĞIZDAN AKTARDI

 

KOÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Öztürk, öğrenciler ile iletişim üzerine bir sohbet gerçekleştirirken, Prof. Dr. Bekir Çakır ise, mühendislik fakülteleri üzerine öğrenciler ile sohbet gerçekleştirdi. Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Candemir ise hukuk alanında eğitimini devam ettirmek isteyenlere bir yol haritası çizerek, Kocaeli Barosunun kapısının her zaman kendilerine açık olduğunu ifade etti. Tarihçi-Yazar Volkan Şenel ise Kocaeli tarihine dair öğrenciler ile bir yolculuk gerçekleştirdi ve tarih gezisi noktasında öğrencilerimize belirlenecek bir günde gezi sözü verdi. Diyetisyen Hatice Fulya Demirci, doğru beslenmenin okul hayatındaki önemine dikkat çekerken, KSMMMO Genel Sekreteri Tülin Keçeci ise öğrencilerin kendilerine güvenmelerini ve sonrasında her zorluğu başarabileceklerini belirtti. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise öğrencilere başarmak için önce inanmanın gerektiğini belirterek, öğrencilere moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları önerisinde bulundu.

 

SPOR SALONU SÖZÜ

 

KOÜ Tıp Fakültesi Doktor öğretim görevlisi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Emel Azak Karali ise pandemide uyulması gereken kurallar ile hekim olmak isteyen öğrencilere yapmaları gereken çalışmalar konusunda fikir verdi. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ise ticarete atılmmak isteyenlere yönelik bir konuşma gerçekleştirirken, KOÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gonca İlter ise sağlık alanında branşlaşma konusunda bilgiler aktardı. İş insanı Bahar Uzunca ise yurt içi ve yurt dışı ihracaat konularında öğrencilerimizi bilgilendirirken, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathanesi hemşiresi Serap Koçhisar ise sunum ile birlikte hemşirelik mesleğinin önemini dile getirdi. KASKF Genel Başkanı Murat Aydın ise okula spor salonu yapılması ile ilgili her türlü girişimi yapacağını belirterek, bu konuda her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.

 

AdminAdmin