EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-12-2017 12:37

11 bin kişi iş sahibi oldu

11 bin kişi iş sahibi oldu

-Gebze Belediyesinde kurulan hizmet masasına 8 yıllık hizmet döneminde başvuran 17 bin 989 Gebzeliden, 11 bin 888’sinin iş sahibi olmasında yardımcı olundu.

 

Göreve geldiği ilk günden itibaren verdiği talimat doğrultusunda istihdama yardımcı olmak amacıyla kurulan hizmet masası, iş arayanla, çalıştırılmak üzere eleman arayan işverenler arasında köprü görevi görüyor. Gebze’nin var olan sanayi ve iş potansiyelinin değerlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediyeye yazılı özgeçmişleriyle başvuran vatandaşları sanayi kuruluşlarına yönlendirdiklerini dile getirdi.

İSTİHDAM HARİTASI ÇIKARILDI

Belediye bünyesinde kurulan hizmet masası sayesinde iş arayan binlerce vatandaşa yardımcı olduklarını ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bize ulaşan özgeçmişler, hizmet masamızda oluşturulan havuzumuzda depolanıyor. İş arayan kişinin deneyimlerine ve eğitimine uygun olan ve istihdam yaratan bölgemizdeki kuruluşlarla temasa geçilerek iş olanağı sağlanıyor. Yine yaptığımız bir çalışmayla mahallerimizin iş başvuru ve istihdam haritalarını çıkarıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz” dedi.

İŞSİZLİK SORUNU YOK

Gebze bölgesinde işsizlik sorununun olmadığına değinen Başkan Köşker, “Gebze büyük bir sanayi bölgesi ve bölgemizde işsizlik sorunu bulunmuyor. Belediyemize gelen başvurular doğrultusunda ilk, orta ve lise mezunu 18-45 yaş aralığındaki istihdam oranı yüzde 89 gibi yüksek bir orana sahip. Oldukça yüksek bir oranda istihdam sağlanıyor. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans başvurularını da bu sayıya kattığımızda ise istihdam oranı yüzde 66 oluyor” dedi.

 

 

AdminAdmin