GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2015 02:43

Metal işçisi greve çıkıyor

 Metal işçisi greve çıkıyor

-Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, yaklaşık olarak 6 aydan bu yana sürdürülen müzakerelerde  işveren  sendikası  MESS  ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle işyerlerinde 29 Ocak tarihinden itibaren greve çıkılacağını açıkladı.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, gerv kararı ile şu açıklamayı yaptı; ‘’Bilindiği gibi  2014 yılının mart ayından bu yana metal işçileri 2014-2016  Gurup toplu iş sözleşmesine  hazırlık yapmaktadır.

Metal gurup toplu iş sözleşmesi, emek ve sermaye arasındaki  mücadelenin  önemli alanlarından bir tanesidir.

Yerli ve yabancı büyük sermaye guruplarının bulunduğu iş kolunda,  yaklaşık olarak 6 aydan bu yana sürdürülen müzakerelerde  işveren  sendikası  MESS in  dayatmacı tutumundan dolayı anlaşma sağlanamamıştır.  10 ocak  2015 tarihinde  toplanan  Merkez Toplu İş Sözleşme Komisyonumuz, işveren sendikası MESS in önermiş olduğu 9,78 zammı ve 3 yıllık sözleşmeyi  kabul edilmemesi  ve mücadele kararı alınması gerektiğini merkez yönetim kuruluna bildirmiştir.

Sendikamızın merkez yönetim kurulu 14 Ocak 2015 tarihinde MESS  gurubuna bağlı 42 işyerinde  29 ocak tarihi itibari ile grev kararı almıştır. Alınan bu karardan sonra 15 Ocak 2015 tarihinde  grev kağıtları işyerlerine  asılmış ve ilan edilmiştir. Asılan grev ilanları  üyelerimiz tarafında coşku ile karşılanmıştır. Grev ilanları asıldığı gün itibari ile toplu sözleşme komiteleri  sayıları artırılarak grev komitesine  dönüştürüp  gren eğitimleri verilmeye başlatılmış, nöbet çizelgeleri hazırlanmış ve bu zorlu sürece hazırlıklarını tamamlamıştır.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi olarak MESS gurubuna bağlı 18 işyerinde  beşbin üyemiz ile birlikte bu mücadeleyi coşku ve kararlılıkla sürdüreceğiz.Birleşik metal iş sendikası, emeğinin karşılığını alamadığı için greve gidiyor.

Bizler metal işçileri olarak bu yola çıkarken bu yolun zorluklarını bilerek yola çıktık, sarı ve işbirlikçi sendikaların hüküm sürdüğü ülkemizde  işimizin zor olduğunu biliyoruz, işçi sınıfı dostları ile bu zorlu yolda başarıya olan inancımız tamdır.’’

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin