EKRANLA DEĞİL, ARKADAŞINLA OYNA!

Darıca Dede Korkut İlkokulu 1/A Sınıfı Öğretmeni Aysun Yücel Yurday, eğitim ve sosyal sorumluluk alanında güzel projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

EĞİTİM - 02-05-2024 21:26

Romanya ortaklı Uluslararası projenin adı, Ekranla Değil, Arkadaşınla Oyna.

Çocukları ekran bağımlılığından kurtarmaya yönelik proje velilerin de beğenisini kazandı.

Aysun Yücel Yurday, “Bizler bilgisayar, telefon, tablet gibi teknolojik araçların ekranına çok fazla ve kontrolsüz maruz kalan öğrencilerimizi, ekrandan uzaklaştırmak amacıyla yola çıkan bir grup öğretmeniz. Projemiz Türkiye ve Romanya ortakları olan uluslararası bir projedir. Öğrencilerimize aileleriyle ve sevdikleriyle kaliteli vakit geçirmenin değerini anlatmayı, ekran bağımlılığının onlara verdiği zararları fark etmelerini sağlamayı, sosyal iletişimlerini artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizi, geleneksel Türk ve Romanya çocuk oyunlarına, resme, müziğe, el sanatlarına, şiir ve edebiyata, tiyatroya yönlendiriyor, çeşitli web 2 araçlarını faydalı bir biçimde kullanmalarını yaptığımız söyleşiler ve yazar buluşmalarıyla kitapların dünyasına dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Aile katılımlı yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimiz, aileleriyle kaliteli zaman geçirmenin tadına varıyorlar. Konuk webinarlarımız, Uzman Klinik Psikolog Gülşah Aksakallı ile ‘Ekran Bağımlılığı ve Siber Zorbalık üzerine’ interaktif söyleşi ve Eğitimci Yazar Aysun Kırca ile Ekran bağımlılığından kurtulmanın yolları üzerine yine interaktif söyleşi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra ailelerle oyuncak tasarlama ve oyun etkinlikleri yapıldı” dedi.

 

PROJE ORTAKLARI

 

Aysun YÜCEL YURDAY Dede Korkut İlkokulu Darıca/KOCAELİ

Birsen KARATEPE Dede Korkut İlkokulu Darıca/ KOCAELİ

Yaprak YÜKSEK Yunus Emre İlkokulu Darıca/KOCAELİ

Feray İNAL Hatice Ve Hakkı Polat İlkokulu Ermenek/KARAMAN Esra AYDIN Hatice Ve Hakkı Polat İlkokulu Ermenek/KARAMAN Elmas KİRAZ Hatice Ve Hakkı Polat İlkokulu Ermenek/KARAMAN Ayşegül ERDEM Hatıp İlkokulu Meram/KONYA

Arzu SARIBAŞ Ermenek Anaokulu KARAMAN

Huri Pelin SAYAN Hatice Ve Hakkı Polat İlkokulu Ermenek/KARAMAN

Badea Clara Adriana Targoviste/ROMANYA

Nicoleta Mădălina Stoica Targoviste/ROMANYA

Günün Diğer Haberleri