Kral Tv Pop 20 Mabel Matiz

EKONOMİ - 13-12-1901 23:45

 

Türkiye’nin gözdesi ses efendisi olarak bilinen Mabel Matiz hem bir şarkı yazarı hem de eski bir diş hekimidir. Matiz için artık kalplerin, kulakların hekimi diyebiliriz.

Yaptığı her single dev bir hüzün, sevinç ile kendisini her daim trendlere sokmaya başaran sanatçı günümüzün en iyi ses sanatçılarından birisidir. 1985’de Mersinde dünyaya gelmiş ve bütün kalpleri fethetmiştir.

Üniversite yıllarında aldığı müzik aletleri şans eğitimi sayesinde kendisindeki ışığı herkes fark etmiştir. Hatta ilk bestelerini üniversite zamanında ortaya koymuş ve büyük ilgi toplamıştır. İlk zamanlarda bestelerini bilinmeyen (anonim-gizli) olarak paylaşan Mabel Matiz Myspace de kendi şarkılarına ilgi gösteren iyi bir yapımcı Engin Akıncı’yı bulmuş ve müzik piyasasına çok hızlı bir giriş yaparak başarısını sağlamıştır.

Şarkılarına klip çekerken bir yandan da durmayıp Teoman, Göksel gibi sanatçılara da durmadan beste yardımında bulunmuş ve albümde büyük rekorlar kırmıştır. Yaptığı bir çok albümde Kral Tv Pop 20 de ilk sıralarında kendi yerini her zaman koruyan ‘Matiz’ gençlerin 7’den 70’e herkesin dilinde bir alışkanlık yaratmış bazı dizi ve filmlere de müzik desteği de olmuştur.

İsmini duyurmasıyla ve yaptığı single ve albümlerle beraber kendisini en üst seviyeye taşımız ve yaklaşık birbirine yapışık yıllarda 15’den fazla ödül almış herkesin kalbine kendisini kazımıştır. Düetlere gelirsek Ceylan Ertem ile yaptığı şarkıda YouTube sektöründe büyük ilgi göstermiş Ceylan Ertem’inde önünü açmıştır.

Sadece şarkılarıyla değil film gibi klipleri de birçok yarışmada ilgi görmüş ve görsel sanat olarak hem imaj hem de klip görselliği anlamında ödüller almıştır.

Günün Diğer Haberleri